Til forsiden    

Mine interesser

Interesser kommer og går. Som barn læste jeg bøger. Jeg var nærmest biblioteksnarkoman. Mit liv har været fyldt med bøger. "Der er ingen ende på, som der skrives bøger, siger Prædikeren 12,12, og megen gransken trætter legemet."   Som præst i Øster Velling blev det snart et gensyn med FDF, som kom til at fylde en stor del af mit virke som præst - både som kredsleder og formand for kredsen i Stevnstrup, hvor hovedparten af befolkningen i mit område boede, og som stabsmedlem og til sidst distriktsleder for Gudenå Distrikt (16 kredse fra Ålum til Grenå).
Teologien kom til at præge resten af mit liv. Især Det nye testamente, som jeg altid har betragtet som et historisk fag. Altså noget med at prøve at få rede på, hvad der er digt og hvad der er virkelighed.  
Søndagsskolen og FDF kom til at præge min skoletid. Jeg forsøgte på at spille fodbold i Silkeborg KFUM, og jeg fik også anskaffet et par fodboldstøvler nr. 42. Det var ikke nogen succes. Jeg tror, at fodbold er for de kortfodede. Men nr. 42 blev hængende, så jeg bedst kendes som "42".   Slægtens historie kom jeg i gang med i midten af firserne og lokalhistorien - især om Øster Velling sogn og Helstrup sogn, som ikke tidligere har været underkastet grundige undersøgelser.
  Først og sidst drejer det sig jo om Jesus, som er alfa og omega i det hele - også i Det nye testamente.
Efter konfirmationen kom jeg med i KFUM-drenge og KFUM. Og snart blev Det nye testamente min store interesse.   Menighedsrådet og menighedsrådsarbejdet har jeg også været meget optaget af - de først 15 år som formand for hovedsognet. Som pensioneret er jeg valgt ind i Enghøj menighedsråd.