Til forsiden   Kirken  

Menighedsråd

Som præst har jeg været født medlem af 3 menighedsråd i 33 år. Det giver en ganske god indsigt i, hvad det egentlig går ud på i Folkekirken. Foruden større beføjelser har menighedsrådene taget større og større opgaver på sig for at gøre kirken kendt i befolkningen og engagere så mange som muligt i det kirkelige arbejde
Som formand for menighedsrådet i 15 år har jeg fået en del erfaring med hensyn til kompetence og kommunikation. Også i kirken er det Jesus, som det først og sidst drejer sig om. Det har fra gammel tid mest været præsten, som gjorde noget ved det.
Forholdene i Folkekirken er udpræget gammeldags og topstyret. Der er dog sket en vis udvikling i den tid, jeg har haft med det at gøre. Men her kommer menighedsrådet og den øvrige kirkebetjening ind med aktiviteter af mange slags. Kirken er i bevægelse.
Og der går næppe en måned, uden at der kommer nye kompetencer ned ad i systemet. Men der er lang vej endnu. Mens samfundet tilsyneladende bliver mindre og mindre kristeligt, så bliver kirken mere og mere synlig.